Az egyik legfontosabb feladat

Vállalatvezetőként az ember sokszor olyan dolgokért kell hogy tudjon harcolni a tulajdonosokkal szemben, amire nem is gondolta sosem hogy példa eshet a karrierje során. Én sem gondoltam volna, hogy valaha is azért kell küzdenem bármelyik tulajdonossal szemben, hogy igenis fogadja el, hogy a stresszkezelés mint olyan nem csak hogy egy nagyon fontos tényezője lett már talán nem is csak a nagyvállalatok működésének, hanem a kis és középvállalkozások fejlődésének egyaránt. Igen sok problémát okoz ugyanis manapság a stressz nem csak az emberek, hanem bizony a vállalatok életében is hiszen ugyanúgy tönkre tudja tenni a hatékonyságot és a motivációt, hatalmas fejetlenséget és hanyatlást eredményezve a vállalat életében. Persze sokan nem hisznek ebben, amikor azonban a stagnálás elkezdődik és kezd belelépni a cég a hanyatlás irányába, szinte mindenki észhez kap és felkeres egy vállalati fejlesztő céget, csak sokszor már túl későn, és bár a teljes működést nem kell beszüntetni, de hatalmas veszteséggel tudják csak zárni a hiba elhárítását.

Én nem akartam ebbe a hibába lépni, ezért amikor az első jeleit észleltem annak, hogy a szervezet máshogy kezd el működni, és nem a hatékonyabb, jobb, hanem a nehezebben mozgó és reagáló szervezet irányába fordul el, azonnal jeleztem a tulajdonosok felé, hogy bizony szeretnék egy hosszútávú együttműködést kialakítani a kogwheel csapatával, akik bizonyosan a legjobbak ezen a szakterületen, hiszen számtalan ajánlást kaptam rájuk vonatkozóan az üzleti partnereinktől.

Persze a tulajdonosok ezeket a kiadásokat és igényeket sosem értik, ezért összeállítottam nekik egy listát, hogy melyek azok a cégek, akik a stresszkezelés hiányának köszönhetik a hanyatlásukat és a hatalmas visszaesést amit a piacon produkáltak, az elnyeretlen pályázatokat és a későn lereagált piaci változásokat, és azon nyomban engedélyt is kaptam arra, hogy szerződést és egy hosszú távú együttműködést kössek ezzel a kis szervezetfejlesztő csapattal, akik a coaching és a kommunikációs tréning, a stresszkezelés és az assessment center szolgáltatásokban a legjobbak. És hát mint ahogyan azt várni lehetett, nem is bánták meg ezt a döntésüket.